Mijn naam is Hans Tietema,  getrouwd en heb vier leuke unieke kinderen. Ik woon in Zwolle en ben de founder van Kaldi koffie & thee, een franchiseformule van franchise koffie speciaalzaken, mobiele Kaldi formule met originele Italiaanse piaggio’s  en Kaldi zakelijk voor business to business.

Familie Hans Tietena

Familie Hans Tietema

Na mijn studie Toerisme in Breda ben ik aan het werk gegaan bij camping recreatiecentrum De Scherpenhof. Daarna ben ik bedrijfsleider geworden bij Café restaurant Wim Reimink. Vervolgens ben ik eigenaar geworden van het Sallands Party restaurant in Heino, een horecabedrijf gespecialiseerd in busreizen en themafeesten, waar een bedrijfsleiders echtpaar de dagelijkse gang van zaken deed. Hierop volgend werd ik bedrijfsleider bij het  poppenspeltheater, van buitenplaats Gerner in Dalfsen. Vervolgens kreeg ik mijn laatste functie als werknemer en werd ik verantwoordelijk voor de vestiging Oibibio in Amsterdam van Ronald Jan Heijn. Maar… was dit het nu?

Ik raakte, na een potje zaalvoetbal, aan de praat met Jeppe Teensma. Uiteraard niet wetend dat wij samen het roer radicaal om zouden gaan gooien. We hadden ideeën te over, maar echt concreet werd het pas toen we via een voormalige buurman van Jeppe in de koffiewereld belandden. Uiteindelijk ontstond er een goed doordacht plan: een koffiewinkel waar je én koffie kon kopen én een lekker kopje koffie kon drinken. Een uniek winkel-horecaconcept was geboren.

Inmiddels zijn we 22 jaar verder en is Kaldi bijna dertig filialen groot. Nederland telt 25 vestigingen en er zit er zelfs een  in Saudi Arabie. Binnen de vestigingen staat concept- en merkbeleving centraal, waarbij je helemaal ondergedompeld wordt in de wereld van koffie en thee. Koffie en thee met een verhaal.

Kaldi International

Kaldi Riyadh

Naast mijn enthousiasme over koffie en thee ligt mijn passie bij sporten. Voor een potje voetballen, of golfen ben ik altijd wel te porren. Daarnaast geniet ik elke dag weer van mijn gezin.

Franchise in combinatie met koffie is mijn lus en mijn leven, wil je ook een eigen Kaldi vestiging willen hebben laat het me dan weten.

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact met mij op.